Jasmine Nilsson äger restaurangen Fiskerian i Hörvik. På bilden står hon utomhus med armarna i kors, hon står framför ett rött hus och tittar in i kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jasmine Nilsson berätta om erfarenheterna som UF-tiden gett henne, i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT

Jasmine, 23, drev UF-företag på gymnasiet – nu äger hon en restaurang

Publicerad

Ett halvår efter hon tagit studenten kavlade Jasmine Nilsson upp ärmarna och blev ägare till restaurangen Fiskerian i Hörvik.

Idag är det att kalla en framgångssaga och allt började med hennes UF-företag.

Sedan fyra år tillbaka driver Jasmine Nilsson sommarrestaurangen som har 30 anställda.

– Under sommaren har vi ungefär 600 besökare om dagen, säger hon och fortsätter:

– Vi serverar ungefär en rätt i minuten.

Höll i matlagningskurser

Hennes intresse för företagande började på gymnasiet. Under det sista året drev hon ett UF-företag där hon höll i vegetariska matlagningskurser för barn.

– En grupp med barn i 9-12-årsåldern fick komma och laga trerätters under tre tillfällen. Det gick väldigt bra.

Användbar erfarenhet

Så bra att hon vann den regionala UF-mässan i Blekinge för årets hållbara företag och fick åka och tävla i SM i Stockholm.

Idag är UF-tiden en erfarenhet som hon har användning av i sitt företagande.

Hör mer om det och hennes bästa råd till blivande unga företagare i klippet ovan.

Vad är uf-företag?

Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Källa: Ung Företagsamhet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.