Mitt under det Nordiska mästerskapet i fäktning drabbades stora delar av Estland av strömavbrott. 18-åriga Engla Sennerlin Holm från Karlskrona bland andra fick avbryta tävlingen. Foto: Birgitta Viklund/Svenska fäktförbundet-Bizzi

Karlskronabor på mästerskap drabbade av strömavbrott i Estland

Uppdaterad
Publicerad

Kraftiga vindar under natten till söndag gjorde att stora delar av Estland drabbades av strömavbrott.

En av de drabbade var 18-åriga Engla Sennerlin Holm från Karlskrona som befann sig på Nordiska mästerskapet i fäktning i den lilla orten Kääriku.

– Jag stod och pratade med min kompis och trodde att någon kommit åt strömknappen, berättar Engla Sennerlin Holm, om strömavbrottet som plötsligt avbröt tävlingarna vid 14-tiden på lördagen.

Under helgen tävlar hon, tillsammans med två andra Karlskronabor, för Karlskronaklubben FK Chapman i Nordiska mästerskapet i fäktning som i år hålls i det lilla samhället Kääriku, på den estniska landsbygden.

– Vi är mitt ute i ingenstans, långt ifrån civilisationen.

Nordiska mästerskapet i fäktning hålls i Kääriku som ligger på landsbygden, mitt i centrala Estland. Foto: Google maps

Återupptogs under söndagen

På fredagen, dagen innan strömavbrottet, hade hon vunnit lagguld i mästerskapets juniorklass. Men lördagens tävlingar fick alltså ett drastiskt avbrott. När strömmen inte återvänt under lördagskvällen fick tävlingsledningen ordna matlagning via gasolkök. Engla Sennerlin Holm och hennes lagkamrater passade på att ta en skogspromenad. Mycket annat fanns inte att göra, berättar hon.

Vid 03-tiden natten till söndag väcktes de tävlande plötsligt av att strömmen plötsligt kom tillbaka. Under söndagen fortsätter det uppskjutna mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.