Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet i Olofström, Morgan Bengtsson (S), efter beskedet om hur Sydostlänken ska dras genom Blekinge. Foto: Jerker Hagman/SVT

Kommunalrådet Morgan Bengtsson (S) om Sydostlänken: ”Oerhört viktigt för framtiden”

Uppdaterad
Publicerad

Ett glädjande besked. Inte bara för Olofström, utan för hela regionen och hela Sverige.

Så beskriver Olofströms kommunalråd Morgan Bengtsson dagens besked om Sydostlänken.

Under tisdagen kom Trafikverket med beskedet om hur Sydostlänken kommer att dras genom länet. Ett besked som togs emot med glädje av det socialdemokratiska kommunalrådet i Olofström:

– Det är ju ett glädjande besked som vi har väntat och väntat och väntat på. Så det är glädjande att Trafikverket nu äntligen har valt en korridor. Sydostlänken är viktig för framtiden, inte bara Olofström utan för hela regionen och hela Sverige, säger Morgan Bengtsson (S) till SVT Nyheter Blekinge.

Sydostlänken i Blekinge

Dialog med Trafikverket

Sydostlänken ska gå från Älmhult till Blekinge kustbana genom Olofström och av de fyra alternativ som utretts så har Trafikverket valt korridor Väst.

– Jag har full förståelse för att några hushåll kommer att drabbas, men de kommer få kontakt med Trafikverket för vidare dialog.

Hör mer av kommunalrådets reaktion i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sydostlänken i Blekinge

Mer i ämnet