Oppositionspolitiker i Karlskrona

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i Karlskrona kräver att hyresavtalet mellan kommunen och Vattenborgen upphör – nu när en nattklubb flyttar in i lokalerna. Foto: SVT

Kravet: Säg upp hyresavtalet med Vattenborgen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunen ska inte agera mellanhand mellan privata aktörer. Det menar oppositionen i Karlskrona, som vill att hyresavtalet med Vattenborgen sägs upp – nu när en ny aktör ska driva nattklubb.

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i Karlskrona går samman i en gemensam skrivelse från oppositionen: De vill att kommunen säger upp hyresavtalet med Vattenborgen.

Oppositionspartierna trycker på att det inte är rimligt att kommunen fortsätter vara mellanhand i avtalet, när det nu finns en aktör som är villig att satsa på verksamhet i fastigheten, genom en nattklubb.

Vattenborgen i Karlskrona

– Vi anser att det borde vara självklart att det är fastighetsägaren och den aktuella aktören som ska teckna ett eget avtal med varandra, utan kommunens inblandning, säger Sandra Bizzozero (S), oppositionsråd i Karlskrona.

Turerna kring Vattenborgen har pågått länge och diskuterats livligt politiskt i Karlskrona.

– Detta kostsamma haveri måste få ett slut, en gång för alla, säger Vänsterpartiets Henrik Holmkvist.

SVT har sökt kommunalråd Christopher Larsson (SD) som svarar i ett sms att kommunens hyresavtal går ut, som planerat, vid årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet