Kvinnlig reporter intervjuar man

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nästa år ser Per-Ola Mattsson fram emot att få tid över åt andra intressen, hör mer i klippet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Nya tider för Mattsson (S) – ska ägna sig åt släktforskning

Uppdaterad
Publicerad

Toppolitikern Per-Ola Mattsson (S),63, är ett välkänt ansikte i Karlshamn. Från och med nästa år tar han ett stort kliv tillbaka – och hoppas kunna ägna mer tid åt sin släktforskning.

När Mattsson tittar tillbaka på sin tid inom politiken är det med ett stort leende på läpparna. När han får i uppgift att nämna några av de senaste satsningarna i Karlshamn som han känner sig extra stolt över, nämner han främst idrotts- och kulturlivet.

– Dansscenen, ishall och idrottshall i Mörrum, klubbhus i Asarum. Vi har gjort bra grejer och gjort det ordentligt i stället för att lappa och laga, säger Per-Ola Mattsson.

Vill släktforska mer

När han vid årsskiftet lämnar över de ledande posterna som oppositionsråd och gruppledare till en yngre efterträdare i Socialdemokraterna, ser Per-Ola Mattsson fram emot att få tid över åt andra intressen, även om politik varit ett stort sådant.

– Jag gillar släktforskning och den har legat på hyllan ganska länge nu. Den skulle jag vilja lägga fler kvällar på, säger han.

Hör honom berätta mer om beslutet att lämna uppdragen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.