Nu sker ett nytt avhopp från Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Foto: SVT och TT

Nytt besked om politikers avhopp från SD i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en sverigedemokrat i Sölvesborg, Casper Borgström, lämnar uppdrag för partiet. Men han betonar samtidigt att han behåller sin plats i kommunfullmäktige.

Turbulensen inom Sverigedemokraterna i Sölvesborg fortsätter. På onsdagen meddelade Casper Borgström (SD) att han lämnar sina uppdrag i styrelserna för de kommunala bolagen Sölvesborg Energi och Västblekinge Miljö, men inte förrän i samband med bolagsstämmorna efter valet 2026. Men han betonar samtidigt att han behåller sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige i Sölvesborg.

Uteslutning diskuterades

Som vi rapporterade i måndags hade Sverigedemokraterna i helgen ett krismöte där uteslutning av medlemmar diskuterades. En av medlemmarna som riskerar uteslutning är enligt BLT just Casper Borgström, som beskrivs som en politisk motståndare till gruppledaren Louise Erixon.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Som politiska motståndare beskrivs även Rune Andersen och Camilla Frantz, som ingick i den lokala partistyrelsen som avgick den 18 augusti. De lämnade därefter även sina politiska uppdrag i Sölvesborg.

Men på tisdagen kom en ny vändning. Rune Andersen och Camilla Frantz meddelade då i ett brev till Sölvesborgs kommun att de tar tillbaka sitt avhopp och sitter kvar i kommunfullmäktige. Det betyder att spänningen mellan Louise Erixon och flera av hennes motståndare i kommunfullmäktige kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet