Anders Torstensson tränare Mjällby Aif

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nyligen meddelade Mjällby AIF:s huvudtränare Anders Torstensson att han fått en cancerdiagnos och att han skulle vara sjukskriven på obestämd tid. Nu är han tillbaka som tränare. Foto: Jerker Hagman/SVT

Anders Torstensson tillbaka som tränare för Mjällby AIF efter cancerbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Först cancerdiagnos och sjukskrivning på obestämd tid. Sedan en vändning med bättre provsvar och besked om symptomfrihet.

Från och med måndagen är Anders Torstensson tillbaka på tränarjobbet i Mjällby – med ett enormt stöd från fotbollsvärlden.

Det var den 17 augusti som Mjällby AIF meddelade att huvudtränaren Anders Torstensson blivit sjukskriven på obestämd tid. Orsaken var blodcancersjukdomen kroniskt lymfatiskt leukemi.

– Jag har fått ett fantastiskt stöd från hela fotbollssverige. Man brukar prata om fotbollsfamiljen. Och jag kan säga att den finns verkligen, säger Anders Torstensson.

Hoppfullare besked

Men efter den tunga cancerdiagnosen kom förra veckan ett bättre och hoppfullare besked. Nya provsvar visade bästa möjliga resultat – att Anders Torstensson är fri från både symptom och restriktioner.

Det betyder att han från och med måndagen är tillbaka som huvudtränare för Mjällby.

I klippet: Följ med till Strandvallen och möt Anders Torstensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.