• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Trappa och brädor på marken ute i naturen och bild på Fredrik Lindström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jättetråkigt” – Fredrik Lindström från Funktionsrätt Dalarna om beskedet att bygget av rullstolsleden till Njupeskär skjuts på framtiden. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Bygget av rullstolsled till Njupeskär stoppas efter nedskärningar

Uppdaterad
Publicerad

De stora besparingarna på naturvård drabbar nu det största planerade projektet i Dalafjällen. Bygget av en ny rullstolsled till vattenfallet Njupeskär i Fulufjällets nationalpark stoppas helt.

– Jättetråkigt. Det här hade vi sett fram emot, säger Fredrik Lindström vid Funktionsrätt Dalarna.

De statliga anslagen för skötsel av naturreservat och nationalparker har minskat med 60  procent.

Virket finns

Nu står det klart att det stora bygget av en funktionsanpassad led till Sveriges högsta fritt fallande vattenfall, Njupeskär, därför stoppas helt. Trots att virket redan ligger ute i terrängen längs hela sträckan.

– Det här är ett jätteprojekt. Vi hade tänkt ta in en entreprenör att göra det här jobbet men nu kan vi inte det, säger Sofia Stenberg naturvårdsförvaltare vid länsstyrelsen Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.