Två föräldrar står i kö i en skolmatsal på Älvdalsskolan i Älvdalen då de blivit erbjudna att äta skolmat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får föräldrarna i Älvdalen testa skolmaten när bland annat köttsoppa serverades – se mer i klippet vad de tänker om maten och skolans initiativ. Foto: Sofie Lind/SVT

”Det var en trea” – här testar föräldrarna skolmaten i Älvdalen

Uppdaterad
Publicerad

Hur smakar skolmaten egentligen? Det har varit en diskussion i Älvdalen senaste tiden – och något som flera föräldrar passade på att testa när skolan bjöd in till lunch.

Inbjudan var i samband med ”Den offentliga måltidens dag”, vilket hölls för femte året i rad men där Älvdalens kommuns skolor deltog för första året i år. Totalt hade nära 30 föräldrar tackat ja för att äta lunchen runt om i kommunens skolmatsalar efter att eleverna fått äta sin.

Stor debatten om maten – vill se fler föräldrar på plats

Det senaste året har det varit en diskussion gällande skolmaten i Älvdalen, vilket inte är något som kostchefen vill diskutera i nuläget. Men det var också just utifrån debatten som föräldrarna på plats såg det som extra positivt att skolan bjudit in dem.

– Däremot är det tråkigt att det inte är fler föräldrar är här nu men hoppas det kommer fler nästa gång, säger Marie Mörk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.