Gahnshag: Möjligt med samarbete över blockgränserna

Uppdaterad
Publicerad

Sedan samarbetet mellan de rödgröna partierna spruckit i Falun är det politiska läget mycket ovisst.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johnny Gahnshag öppnar nu för samarbete över blockgränserna. I en intervju under måndagen med SVT Gävledala konstaterar Gahnshag att flera viktiga frågor ska avgöras den närmaste tiden.

I samband med de besluten så kommer det – enligt kommunalrådet – att klarna vilka partier som skulle kunna regera Falun tillsammans under de två år som återstår fram till nästa val. Det kan även bli tal om samarbeten mellan olika partier under andra former.

-Det kan bli aktuellt och det kan bli nödvändigt. Vi kanske måste närma oss något annat parti.

Se hela intervjun med Johnny Gahshag där han bland annat ger sin syn på samarbetssvårigheterna med vänsterpartiet och där han funderar över om ordföranden i skolnämnden – vänsterpartisten Daniel Riazat – har möjlighet att sitta kvar som ordförande i nämnden med tanke på det nya politiska läget.

-Det är inte bra om ordföranden blir väldigt isolerad och om de övriga ledamöterna väljer ett annat spår, men även där måste man hitta en gemensam värdegrund kring den kommunala skolan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.