Grisbonden: ”De i framkant som tidigare ätit krav – har gått över till grönsaker”

Publicerad

Hos Forsa gård var det rekord i besök när de höll öppen gård och visade upp sin verksamhet Skördefesten i Södra Dalarna. Men grisbonden Maria Engvall ser samtidigt ett minskat intresse för kravkött.

Maria Engvall driver tillsammans med sin man Forsa gård som är en av 30 kravgrisproducenter i Sverige. Och trots att intresset för lokal mat ökar, och att gården hade många besökare i helgen märker hon att efterfrågan minskar.  

– Det har varit lite nedgång på sista tiden när det gäller kravkött. 

Klicka på klippet för att se kultingar och grisar springa fritt, och för att höra varför Maria tror att vegetarianer har med det minskade intresset för kravkött att göra. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.