Hunden Tarras och hundföraren Lars Pell, iklädd polisuniform, står vid några skåp i korridoren på kyrkskolan i Ludvika, där de letar efter narkotika.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med och se när hundförare Lars Pell och hunden Tarras genomför sök bland skåp och i lärarrummet. Alla fynd som gjordes den här gången var dock planterade sedan tidigare. Foto: Hannes Forssell/SVT

Här söker polisen efter narkotika på Kyrkskolan i Ludvika

Publicerad

För första gången på sju år har polisen genomfört drogsök med hund på Kyrkskolan i Ludvika. Skolan är en av flera i länet som fått besök av polisen på sistone.

Enligt polisen är det inte någon speciell händelse som ligger bakom. För Kristin Hägglund, rektor på Kyrkskolan, är besöket efterlängtat.

– Vi vill vara säkra på att det inte förekommer några droger på vår skola, säger hon.

Misstänker ni att det gör det?

– Vi har inga direkta misstankar, men det vet man ju inte när det är så många ungdomar som rör sig på samma ställe.

”Har inte hittat några mängder”

Polisen har tidigare genomfört sök i Mockfjärd, Djurås och på Lugnetgymnasiet i Falun.

– Vi har inte hittat några mängder, men vi har hittat någon misstänkt cigarett med oklart innehåll, säger Lars Pell, hundförare.

Skolor som vill ha besök av polisen kan nu höra av sig för att anmäla intresse.

– Det behöver inte vara den skola som skriker högst till oss, utan det är den sammantagna bilden man har av skolan, som gör att vi kan komma och genomföra sök, säger kommunpolisen Lars-Erik Karlsson.

I Ludvika var det Kyrkskolan och Lorensbergaskolan som fick besök. Inga droger hittades, förutom de som placerats ut avsiktligt i samband med besöket.

I klippet: Se när hunden Tarras och hans förare Lars Pell letar efter narkotika på Kyrkskolan i Ludvika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.