Högg man 21 gånger i sommarstuga i Mora – kvinna döms till 10 års fängelse för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-års åldern döms i Mora tingsrätt till 10 års fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit en man flera gånger i somras.

Enligt domen har mannen och kvinnan haft en vänskapsrelation men också stundtals bråkat. I somras åkte de till en sommarstuga utanför Mora, där mannen ska ha kört på kvinnans hund.

Därefter ska kvinnan ha attackerat mannen med kniv och huggit honom 21 gånger.

Hävdar nödvärn

Kvinnan menar att mannen varit hotfull och tagit ett grepp om henne, vilket lett till att hon huggit honom i nödvärn. Men tingsrätten anser att nödvärnsrätten upphört när hon högg honom med kniven och att kvinnans version om händelseförloppet inte överensstämmer med de skador som mannen fått.

Döms till 10 års fängelse

Skadorna efter knivhuggen har varit livshotande, enligt utlåtande från rättsläkare.

Tingsrätten dömer kvinnan till 10 års fängelse för försök till mord. Hon döms även för ringa narkotikabrott och ska betala skadestånd till mannen på 250 000 kronor.

Tingsrätten har begärt att kvinnan hålls häktad tills dess att domen vinner laga kraft. Domen kan överklagas till och med den 8 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.