Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Boggberget – Hannah Risander berättar varför hon satsat på country i Älvdalen och varför hon tror festivalen kan nå målet att bli härligast i landet. Foto: Niko Ago/SVT

Hon startade countryfestival i Älvdalen – ”Målet är att bli härligast”

Uppdaterad
Publicerad

Hannah Risander startade countryfestivalen i Älvdalen. När tredje festivalen i ordningen precis gått i mål är siktet inte inställt på att bli störst i framtiden – utan härligast.

För tredje året har det arrangerats countryfestival på Boggberget i Evertsberg i Älvdalens kommun.

Inför årets festival, som arrangerades 27-29 juni, fanns artister som Maja Francis, Doug Seegers och The Swedish Cowboy på listan över de största namnen. Även artisten Daniel Ray Hilsinger, känd från SVT-programmet Allt för Sverige, där han fann sina rötter i Dalarna.

Lockar besökare från flera länder

Festivalen har lockat omkring 1 500 besökare från både Sverige och andra länder under de tre år den arrangerats och målet är att den ska växa sig större, men inte att bli störst.

– Målet för mig är att skapa Sveriges härligaste festival, inte största, säger Risander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.