Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Daniel Ray Hilsinger när han spelar i Älvdalen och hör om när han fick husnycklar från den första personen han mötte i jakten på släkten i Dalarna. Foto: Niko Ago/SVT

Sökte rötterna i Allt för Sverige – nu spelar countryartisten Daniel Ray Hilsinger i Älvdalen

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska countryartisten Daniel Ray Hilsinger kom tvåa i SVT-programmet Allt för Sverige där han sökte sina svenska rötter och hittade dem i Dalarna. Nu spelar han på countryfestival i Älvdalen och delar sin musik och sin historia.

Daniel Ray Hilsinger kom tvåa i SVT-programmet Allt för Sverige. I december återvände köpte han en van i Tyskland och bilade tillbaka till Sverige och Grängesberg för att söka sina rötter.

– Sedan dess har jag letat flera familjemedlemmar och nästa vecka kommer min mamma för att introduceras för familjen, berättar han när SVT Nyheter Dalarna träffar honom inför spelningen på countryfestivalen i Älvdalen.

– Det är en fantastisk festival och jag är glad att vara här, säger Daniel Ray Hilsinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.