Delad bild med en SVT-reporter till vänster och en bild på en man som sitter på en blå snöskoter och har vad som ser ut att vara en död varg i sitt knä.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Henrik Kilefors reder ut vad som har hänt sedan vittnen ska ha sett skoterförare förfölja och skjuta en varg på sjön Amungen i mars 2019. Foto: Henrik Kilefors/SVT, Polisen

Hovrätten fastställer jaktbrotts-dom efter skjutna vargen på Amungen

Uppdaterad
Publicerad

Den man som dömdes vid Mora tingsrätt för grovt jaktbrott till villkorlig dom och samhällstjänst får inte sitt straff ändrat av hovrätten.

Den 9 mars 2019 sköts en varg på sjön Amungen i Rättviks kommun och i våras blev en man i 25-årsåldern fälld för jaktbrott i Mora tingsrätt.

Mannen överklagade till hovrätten och yrkade att han helt skulle frikännas från brottet och därmed slippa betala kostnaderna för sin advokat, en summa som tingsrätten fastställde till 43 260 kronor.

Ingen ny bevisning

Någon ny bevisning presenterades inte av parterna vid hovrättsförhandlingen och Svea hovrätten skriver i sin dom att de inte gör någon annan bedömning än den som tingsrätten kommit fram till.

De ändrar heller inte mannens straff som i tingsrätten blev villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst. Han ska fortsatt betala de 43 260 kronorna för sin försvarare i tingsrätten plus försvarskostnader på 11 482 kronor som uppstod i hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.