Hundratals båtar hade samlats för konserten, men allt gick lugnt till enligt Sjöräddningssällskapet. Foto: Bodil Ljungberg/SVT

Hundratals kom för att se P-Floyd från vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen livestreamade P-Floyd från en strand vid sjön Runn. Ett evenemang som lockade hundratals som kom i båtar och andra flytande farkoster för att de ville uppleva livemusik under pandemin.

Intresset för konserten var stort på förhand och Sjöräddningsällskapet Runn/Siljan hade därför bland annat förberett sig med att ha fyra enheter på Runn under eftermiddagen.

– Men det gick långt över förväntan, säger Pär Näs, bakre ledning i Sjöräddningssällskapet.

Coronaviruset i Dalarna

Enligt Pär Näs hade över 600 båtar och flytetyg kommit till platsen för konserten.

– Det finns alltid de som inte sköter sig i sådana här sammanhang, men 98 procent skötte sig exemplariskt, säger han.

”Kärlek och respekt”

Det Sjöräddningssällskapet fick hjälpa till med var bland annat maskinhaverier.

Även polisen beskriver eftermiddagen och kvällen på Runn som lugn och stillsam trots mycket folk, inga polisiära insatser behövdes.

För bandet själva blev konserten också en upplevelse: ”Helt sjukt. Så mycket kärlek och respekt hoppas jag alla får uppleva” skriver kapellmästaren i P-Floyd, Jan Stumsner, i ett meddelande till SVT Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet