”Vi har haft enormt mycket mer byggärenden” – Hör kommunalrådet Mats Nilsson (S) om varför byggnadsnämnden fått bakläxa på bygglovet för Prästgärdet. Foto: Lisa Linder Lindberg, SVT

Kommunalrådet om turerna kring bygglovet: ”Kan bero på coronan”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att miljö- och byggnämnden i Säter fått det tidigare utfärdade bygglovet underkänt två gånger kommenterar nu kommunalrådet situationen. Han menar bland annat att det rör sig om detaljer och att nämnden varit överbelastad.

Mats Nilsson (S), kommunalråd i Säter, säger sig ha fullt förtroende för både nämnden och byggnadskontoret men menar att coronapandemin ökat belastningen på dem.

Intresset för att bygga har ökat under Corona, och då har miljö- och byggkontoret och den ansvariga nämnden inte hunnit med sitt arbete på vanligt sätt. Det är enligt honom en förklaring till att bygglovet för äldreboendet Prästgärdet blivit underkänt av både länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen.

Hör kommunrådet Mats Nilsson (S) berätta i klippet hur han ser på läget och vad som behöver göras! 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.