Kommundirektören Jörgen Olsson i Borlänge svarar på frågor om kommunens hantering av den pedagog som konfronterats av webbsajten Dumpen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ser kommunen på kritiken mot hanteringen av ärendet och hur jobbar man för att samma sak inte ska hända igen? – Kommundirektören svarar. Foto: Johan Lundahl/SVT

Kommunen mötte föräldrar efter att pedagog konfronterats av sajten Dumpen

Publicerad

Två veckor efter att en anställd vid en skola i Borlänge konfronterats av sajten Dumpen kallade kommunen berörda vårdnadshavare till ett föräldramöte på tisdagskvällen.

– Vi kommer att gå igenom ärendet utifrån den kunskap vi har idag, redogöra för händelsen och de åtgärder vi genomfört och hur vi tänker framåt, sade kommundirektör Jörgen Olsson innan mötet ägde rum.

Kommundirektören Jörgen Olsson, skolchefen Patrik Bergström och två tillförordnade rektorer var också på plats för att svara på vårdnadshavares frågor och berätta om hur man jobbar efter att pedagogens beteende uppmärksammats.

– Vi har förstärkt skolan med Barnahus och elevhälsan och vi går ut med information till de barn som varit i kontakt med skolan eller varit elever tidigare, berättar Jörgen Olsson.

Polisanmälningar mot pedagogen

Även polisen närvarade för att berätta och svara på frågor om hur de normalt hanterar ärenden likt det som nu är aktuellt i Borlänge.

Kommunen berättade under slutet av förra veckan att man även polisanmält händelser som kommit fram i kommunens utredning.

I videon: Hur ser kommunen på kritiken mot hanteringen av ärendet och hur jobbar man för att samma sak inte ska hända igen? – Kommundirektören svarar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.