Foto: SVT

Hög direktör på Region Gävleborg lämnar sin post

Uppdaterad
Publicerad

Kommunikationschefen har fått mycket kritik.

Kommunikationschefen på Region Gävleborg lämnar sina uppgifter. Monika Samuelsson var ansvarig utgivare för landstingets TV-satsning, som SVT Gävleborg granskat den senaste tiden. Men att TV-satsningen skulle ha något att göra med att Samuelsson nu lämnar sin post förnekar regiondirektören.

– Nja, Monika och jag har kommit överrens om att det är bäst att hon lämnar sina uppgifter. Det har vi kommit fram till efter att ha resonerat under en tid, säger regionsdirektören Svante Lönnbark och fortsätter.

Gävleborg – Webb-tv Region Gävleborg

– Monika har ett antal privata skäl till varför hon lämnar sina uppgifter. Det sker tämligen omgående, säger Lönnbark.

Samuelsson kommer till att börja med att göra färdigt en del arbetsuppgifter och förbereda för en efterträdare.

– Jag har i min roll som kommunikationsdirektör trivts väldigt bra och fått var med på en spännande resa när ett landsting blir region. Det har varit en lärorik process att vara en del i detta bygge. Nu känns det av olika skäl rätt att göra någonting annat, säger Monika Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Webb-tv Region Gävleborg

Mer i ämnet