Efter en omfattande sökinsats där polisen har tagit hjälp av Försvarsmakten och helikopterpatruller kunde kvinnan hittas vid liv. Foto: Niklas Hagman

Försvunna kvinnan i Smedjebacken hittad vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i 70-årsåldern som försvann från sitt hem i Smedjebacken i lördags har nu hittats vid liv, enligt polisen. Detta efter en omfattande sökinsats där polisen har tagit hjälp av Försvarsmakten och helikopterpatruller i sökandet.

Kvinnan hittades i ett skogsområde av en privatperson på fyrhjuling som ringde polisen direkt.

– Det var otroligt bra att han uppmärksammade henne och otroligt bra agerat att han ringde till oss, säger Sophia Jiglind på polisen.

Polisen hade flera patruller ute och letade efter kvinnan, som ska ha haft en hund med sig, i Smedjebacken med omnejd. Under måndagen stöttade även hemvärnet upp i sökningsarbetet.

Ambulanspersonal ska nu se över kvinnans tillstånd för att se om hon behöver vårdas på sjukhus.

– Hon har ju varit ute sedan i lördags och troligtvis inte fått i sig någon mat eller vätska, men hon var vaken och talbar, säger Sophia Jiglind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.