Försvarsadvokaten Anders Ericson står i solskenet utanför Falu tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsadvokaten Anders Ericson berättar om hur den mordmisstänkte mannen reagerat på att bli släppt från häktet i väntan på domen i Falu tingsrätt. Foto: SVT / Anders Hansson

Efter misstänkta mordet i Borlänge – mordåtalad man släpps ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den man som står åtalad misstänkt för mord av en kvinna i Borlänge är nu klar – och nu står det klart att han släpps ur häktet i väntan på domen.

– Jag hade förväntat mig att tingsrätten skulle gå på min linje, men jag respekterar förstås beslutet att släppa mannen på fri fot, säger Kristina Modig, åklagare.

Domen har ännu inte fallit i Falu tingsrätt men bara timmar efter att rättegången avslutades kom beskedet att den mordmisstänkte mannen släpps ut häktet.

Advokaten: Kan indikera på frikännande dom

Att mannen, som var sambo med den döda kvinnan, släpps ur häkte i väntan på dom kan indikera att det blir en frikännande dom, menar mannens försvarsadvokat Anders Ericson.

Åklagaren och försvaret har haft olika uppfattningar om vad som hände i lägenheten i Borlänge när en kvinna dog i mars, är en åklagaren hävdat mord och försvarsadvokaten menat att det varit en olyckshändelse som ledde till kvinnans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.