tony irving dansexpert lär andra att dansa

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ta dig till ett dansställe och ha roligt” – hör dansexperten Tony Irvings tips till alla dansanta nybörjare i klippet. Foto: SVT

Ny på dansgolvet? Här är Tony Irvings bästa nybörjarknep

Publicerad

Vilka är de bästa nybörjarknepet för att ta sig upp på dansgolvet? Dansexperten Tony Irving delar med sig av sina bästa tips.

– Viktigast av allt är att ha roligt, säger Tony Irving.

Dansbandsveckan i Malung pågår för fullt och enligt dansexperten Tony Irving pågår just nu ett generationsskifte inom danskulturen där många unga börjar hitta ut till dansbanorna och dansgolven.

Om man är nybörjare så finns det flera saker som kan vara bra att tänka på, enligt Irving och besökaren och dansaren Anna Högberg.

Dansbandsveckan

”Har inget att förlora att testa”

– Man kan kolla upp vad dansklubbarna i staden man bor heter och testa att gå på nybörjarkurs i till exempel bugg. Man har inget att förlora att testa, säger dansaren och besökaren på Dansbandsveckan Anna Högberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet