Del av skelett i plast för utbildning i förgrunden och suddiga elever i bakgrunden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till lokalerna som ska locka fler elever till vård- och omsorgsprogrammet vid Karlfeldtgymnasiet i Avesta. Foto: Johan Lindgren

Nyrenoverade lokaler ska locka fler elever till vård- och omsorg i Avesta

Publicerad

Moderna, nyrenoverade lokaler ska få fler att söka sig till gymnasiets vård- och omsorgsprogram i Avesta kommun. En strategi som man sett varit framgångsrik tidigare.

– Vi går mot trenden när det gäller hur många som söker yrkesprogram, lokaler kan vara en nyckel tror vi, säger Mikael Westberg, ordförande i Bildningsstyrelsen i Avesta.

Eleverna på vård- och omsorgsprogrammet vid Karlfeldtgymnasiet i Avesta får nu helt nya utbildningslokaler.

Industriprogrammet som tidigare fanns i lokalerna flyttade under förra året till nya och bättre anpassade lokaler. De gamla lokalerna har nu renoverats och moderniserats för att passa vård- och omsorgsprogrammet.

– Först och främst är det viktigt att våra elever och lärare har en bra arbetsmiljö, säger Mikael Westberg.

Flera faktorer bidrar

Att renovera och skapa bra lokaler för verksamheterna är enligt Mikael Westberg ett sätt att locka fler elever, men han framhåller att man även arbetar på andra sätt.

– Vi har i Avesta arbetet mycket med arbetsmarknadskunskap så att eleverna lättare ska kunna välja vad de vill göra på gymnasiet. Vi har också ett fint samarbeta med vårt näringsliv, 140 företag är kopplade till Karlfeldtgymnasiet, säger Mikael Westberg.

Garanterat jobb

För de som läser vård- och omsorgsutbildningen vid Karlfeldtgymnasiet i Avesta finns goda möjligheter att få jobb efter utbildningen.

– Det behövs fler som jobbar i yrket. Här i Avesta garanterar man jobb inom vård- och omsorg om man genomför utbildningen med godkända betyg, säger Mikael Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.