Två campinggäster vid Dansbandsveckan i Malung bär på sina luftmadrasser samtidigt som de vadar genom vattnet som översvämmat campingen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur campingbesökarna vadar genom vattnet och kämpar med att flytta sina tält. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Översvämning på camping under Dansbandsveckan: ”Smått tagna på sängen”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen svämmade Västerdalälven över och dränkte delar av Malungs camping med vatten. Samtidigt som campingen är full av besökare från Dansbandsveckan.

Många har tagit sig till Malungs camping för att ha någonstans att sova under Dansbandsveckan. Det var under natten till fredagen som besökare lade märke till att vattnet krupit uppåt och många fick skynda sig att flytta sina tält.

– Vi blev lite smått tagna på sängen, berättar Mattias Ljunggren som jobbar på campingen.

Dansbandsveckan

Två tält låg helt under vatten och tre andra var i riskzonen så flera besökare fick sova i en serveringslokal.

– Vi slängde in madrasser och bäddade i ordning åt dem som behövde någonstans att sova under natten, säger Mattias Ljunggren.

Västerdalälven översvämmad

Vattnet kom oväntat då det inte hade regnat i Malung. Det var på grund av kraftigt regn längre norröver som älven svämmade över. Situationen är relativt stabil i nuläget menar Mattias Ljunggren.

– Vissa vägar är översvämmade med det är inte jättemycket vatten på vägarna, förklarar han.

Räddningstjänsten i Malung-Sälen förutspår att vattenmassorna kommer börja dra sig undan vid 18-tiden under fredagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet