• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Anders Mogård, enhetschef för skötsel av skyddad natur på Länsstyrelsens naturvårdsavdelning, om hur nedskärningarna har påverkat naturvården.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Risk för stängda leder, stopp för lokalsatsningar, och minskad yta för slåtter och bete – hör hur Länsstyrelens naturvård har påverkats av minskade anslag under året. Foto: Hannes Forssell/SVT

Så har naturvården påverkats av minskade anslag

Publicerad

SVT Nyheter Dalarna har tidigare rapporterat om minskade anslag till Länsstyrelsens naturvårdsavdelning. Enligt Anders Mogård, enhetschef med ansvar för skötsel av skyddad natur, har minskningen redan påverkat naturvården under året.

Enligt Anders Mogård har anslagen halverats jämfört med i fjol.

Mogård menar att de största konsekvenserna av de minskade anslagen kommer märkas först i framtiden, men redan i år märks minskningen av i Länsstyrelsens verksamheter. Till exempel spenderade naturvårdsavdelning drygt 25 miljoner kronor på tjänster från lokala entreprenörer i fjol – i år är siffran drygt fem miljoner.

I klippet: Hör Anders Mogård om hur de minskade anslagen har påverkat Länsstyrelsens naturvård i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.