Rebecca Roos

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Lägger pussel tillsammans med underrättelsetjänsten” – Rebecca Roos, chef för grova brott, berättar hur polisen kraftsamlar efter skottlossningen som skedde under torsdagskvällen i Borlänge. Foto: Hannes Forssell/SVT

Så jobbar polisen efter skottlossningen i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har satt in stora resurser efter skjutningen vid Vallgatan i Borlänge under torsdagskvällen. Enligt chefen för grova brott på polisregion Bergslagen, Rebecca Roos, kraftsamlar polisen efter händelsen.

– Vi har varit på plats hela natten. Vi jobbar brett, genomför dörrknackning, håller vittnesförhör och tittar på material från övervakningsfilmer, säger Rebecca Roos som också är förundersökningsledare i det aktuella fallet.

Personer befann sig i butiken

Under skottlossningen ska det ha befunnit sig några personer inne i butiken, enligt Roos. Det är därför det rubriceras som försök till mord och personerna ska vara målsägande.

Kan händelsen ha kopplingar till det ökade skjutvåldet som nu sker på många andra platser i Sverige?

– Jag förstår att det finns en oro när det sker något sådant här. Vi jobbar jättebrett och vi utesluter inte något.

Jobbar för att skapa trygghet efter händelsen

Hur bedömer du säkerhetsläget i Borlänge efter det här som hänt?

– Det är svårt för mig att bedöma. Vi jobbar trygghetsskapande hela tiden och vi kommer nu att ha extra personal i området, säger Rebecca Roos.

I videon: Följ med till platsen där det avlossades skott – och hör polischefen berätta om arbetet efter skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.