Tre personbilar krockade på väg 70 mellan Rättvik och Mora under söndagen. Totalt var sju personer inblandade. Foto: SVT Grafik

Sju personer i krock mellan Rättvik och Mora – en förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus med ambulans efter att tre fordon krockat på riksväg 70 mellan Rättvik och Mora. Vägen var tidigare helt avstängd under räddningsarbetet, men är nu öppen för trafik igen.

Totalt var sju personer inblandade i olyckan. Det röde sig om två personbilar och en A-traktor som hade krockat cirka tio kilometer väster om Vikarbyn utanför Rättvik.

Larmet om olyckan inkom 14.56 på söndagseftermiddagen. Två bärgare har varit på plats och hjälpt till i räddningsarbetet.

– Vi har upprättat en anmälan efter händelsen och en man i 50-årsåldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger vakthavande befäl Ola Olsson.

En person är förd till sjukhus med ambulans. Hur skadeläget ser ut för de övriga är oklart enligt polisen.

Vid 16.20-tiden kunde vägen öppna helt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.