Man i 50-årsåldern med by i bakgrunden, split med två poliser som inspekterar bil i vinterlandskap

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolis Johan Hed om varför han hoppas att polisrekryteringen till Sälen blir bättre med det nya upplägget med garanterat jobb i Sälen eller Idre. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Stort intresse för att studera till polis i Sälen och Idre

Uppdaterad
Publicerad

Nästan 50 personer vill nu bli polis i Dalafjällen. Intresset för att söka den nya polisutbildningen med garanterat jobb i Sälen eller Idre, är mycket större än förväntat.

– Vi har haft stor ruljans på poliser här. Det här kan vara lösningen, säger kommunpolisen Johan Hed.

Ansökningtiden till den helt nya polisutbildningen, där alla efteråt kommer att få arbeta i Dalafjällen, har nu gått ut och totalt har 48 personer sökt utbildningen, 15 i Idre och hela 33 stycken i Sälen.

– Mycket fler än vi trodde. Mest ortsbor och många från Malung och Vansbro när det gäller Sälen, säger Johan Hed som sammanställt ansökningarna.

Hoppas på lösningen

Normalt klarar endast tio procent av de sökande alla krav för att verkligen komma in på polisutbildningen, men Johan Hed hoppas att det här kan vara lösningen på problemen med att rekrytera poliser till området som pågått i många år.

– Det kan ha stor betydelse att man kommer från orten från början, säger Johan Hed.

”Mycket mer intresse än vi trodde” – hör mer i klippet om vad kommunpolisen tänker om det nya rekryteringssättet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.