Medelålders man i silverreflexjacka på tåggperrong

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Tågvärden Micael Ivsjö berättar om hur han påverkas av tågförseningar. Foto: Hannes Forssell/SVT

Tågvärden om förseningarna: Bokar inte in något privat direkt efter jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Skulle tågvärden Micael Ivsjö boka in något privat efter jobbet gör han det som tidigast en timme efter passets slut. Han har vant sig vid att tåget är sent.

Han är tågvärd och SEKO-ordförande i fackklubben Tåg Dalarna och har jobbat i olika roller på tåg i knappt 25 år. Antalet tågstopp och förseningar har blivit fler menar han.

– Just nu är vi i en period där vi är mycket försenade, alltså antalet gånger, sen rör det sig om 5-15 minuter oftast men det kan vara nog så stressande för våra resenärer, säger han.

”De flesta förstår”

Även om han kan träffa irriterade resenärer som inte hinner med anslutningar eller viktiga möten så menar han att merparten ändå är trevliga.

– De flesta förstår att vi gör så gott vi kan, jag har inte tänkt byta karriär utan trivs jättebra på tågen, säger Micael Ivsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.