Kommunen bekräftar att man underrättat pedagogen om avsked och att man nu polisanmäler pedagogen. Foto: SVT

Borlänge kommun vill avskeda sexchattande pedagog – gör flera polisanmälningar

Uppdaterad
Publicerad

Den pedagog på en skola i Borlänge som konfronterats av sajten Dumpen har nu underrättats om avsked. Samtidigt berättar kommunen att man nu polisanmäler flera händelser där barn kan ha utsatts av pedagogen.

Efter att skolledningen i Borlänge fick kännedom om publiceringen på webbsajten togs pedagogen ur tjänst och kommunen påbörjade en intern utredning. Nu har pedagogen underrättats om avsked, vilket P4 Dalarna var först med att berätta. Kommunens ledningsstrateg, Daniel Fält, bekräftar uppgifterna och berättar också att kommunen nu polisanmäler pedagogen.

– Det stämmer att kommunen har lämnat in flera polisanmälningar mot mannen baserat på samtal med elever på skolan, säger Fält som inte kan gå in närmare på vilka rubriceringar det gäller.

Rektorer byts ut

Under torsdagen kom beskedet från Borlänge kommun att två rektorer tagits bort ur skolledningen under tiden som kommunens egen utredning pågår. Det ska ha framgått i kommunens kartläggning att rektorerna agerat felaktigt när det redan tidigare inkommit uppgifter om olämpligt beteende från samma pedagog.

Patrik Bergström, grundskolechef i Borlänge står utanför stadshuset i Borlänge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från 24 september: Patrik Bergström, grundskolechef i Borlänge, berättar om den uppmärksammade Dumpen-publiceringen och hur de arbetar efter att informationen om pedagogen kommit fram. Foto: Johan Lundahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.