Patrik Bergström, grundskolechef i Borlänge står utanför stadshuset i Borlänge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Bergström, grundskolechef i Borlänge förstår föräldrarnas oro efter den uppmärksammade händelsen. Foto: Johan Lundahl/SVT

Upprörd stämning på skola i Borlänge när anställd hängts ut på nätet

Uppdaterad
Publicerad

En man som arbetar som pedagog på en skola i Borlänge har tagits ur tjänst efter att han hängts ut av sajten Dumpen. Enligt kommunen är polisen informerad och kommunen själva har startat en intern utredning kring händelsen.

Pedagogen har i chattarna som Dumpen publicerat sexchattat och bestämt träff med vad han trodde var minderåriga flickor.

– Vi måste bilda oss vår egen uppfattning. Givetvis tittar vi på det som lyfts fram men vi kan inte göra en bedömning utifrån två fiktiva chattar, säger Patrik Bergström, grundskolechef i Borlänge

Togs ur tjänst

Efter att skolledningen fick kännedom om publiceringen togs pedagogen ur tjänst och kommunen har påbörjat en intern utredning.

– Vi arbetar nu kontinuerligt med att skapa oss en lägesbild och vi vill att föräldrar enskilt tar kontakt med skolan om de känner oro, säger Patrik Bergström.

Situationen har väckt mycket frågor och oro hos vårdnadshavare som har barn på den berörda skolan. En krisgrupp bestående av skolledning, skolsköterska och kurator finns enligt Patrik Bergström tillgänglig för att ge stöd till elever, personal och vårdnadshavare.

Kvinna med långt ljust hår till vänster. Tangentbord på mobiltelefon och ett finger som skriver.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Begås något lagbrott i samband med att en person fastnar i Dumpens nät? Så här svarar juristen Ängla Pändel. Foto: Privat/ SVT arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.