Det ligger nu i Rättsmedicinalverkets, RMV, händer att leta svaret på vad som dödade en liten flicka och svårt förgiftade resten av en familj från Söderhamn.
Rättsmedicinalverket kan inte kommentera det enskilda fallet, men konstaterar att det kan ta lång tid när man måste hitta en svåridentifierad substans och ta hjälp av andra laboratorier både i Sverige och i utlandet.
Hör Christer Sammens och Rättsmedicinalverket i videon ovan.
Så här jobbar RÄTTSMEDICINALVERKET
Vid en förgiftning jobbas det i tre steg.
1. Finns det genom andra uppgifter en stark misstanke om vad som kan ha orsakat förgiftningen genomförs en riktad analys mot det ämnet för att få det bekräftat.
2. Finns det inte någon riktad misstanke mot ett visst ämne gör man bredare undersökningar, så kallade screening. RMV har en rad olika screeningar som tillsammans kan detektera flera hundra substanser.
3. När man inte har en stark misstanke eller indikation kring vad det kan handla om och där inte heller någon substans har påvisats via screening, går arbetet in mer i ett utredningsskede där det handlar om att i samarbete med andra aktörer försöka bringa klarhet i frågeställningen. Det kan handla om aktörer inom Sverige som Giftinformationscentralen eller Nationellt forensiskt center, men även aktörer i norden och internationellt.
Källa: RMV