Två anställda besökte en strippklubb på sin fritid i samband med en mässa. Foto: Fredrik Sandberg/FLT-PICA

Besökte strippklubb och fick sparken – nu stäms bolaget av facket

Publicerad

Två anställda på ett industribolag i Gävle förlorade jobbet efter att de bland annat besökt en strippklubb i samband med en mässa. Nu stämmer de anställdas fackförbund bolaget vid arbetsdomstolen för uppsägningen.

På uppdrag av bolaget var männen på en mässa och i samband med mässan har de blivit erbjuden alkohol samt åkt på ett sponsrat besök på en nattklubb som även är en strippklubb.

Bjöds på alkohol och strippklubb

Efter mässan sades två anställda upp och förlorade sina jobb hos industribolaget. Detta har fackförbundet reagerat starkt på och vill att uppsägningarna ogiltigförklaras eftersom de anser att det inte är ett brott mot bolagets så kallade uppförandekod. I stämningen till arbetsdomstolen understryker facket att det var en entreprenör till bolaget som bekostade utekvällen med fri alkohol och besöket på nattklubben som dessutom skedde på fritiden.

Vill ogiltigförklara uppsägningarna

”Inför mässan lämnades ingen information gällande förhållningsregler”, skriver fackets ombud och menar att de anställda inte brutit mot sitt anställningsavtal.

Facket vill nu att uppsägningarna av de två anställda ogiltigförklaras och att de två anställda ska få skadestånd på 150 000 kronor vardera utöver ersättning för utebliven lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.