– Det första jag köpte var en kavaj. Den hade jag när jag och min fru skulle gifta oss, berättar Björn Herlin medan vi går runt i museet, som består av tre rum.
”Ser det som en räddningsaktion”
Enligt Björn Herlin så var det i slutet av Jim Reeves änkas liv som personer kommit över Jim Reeves ägodelar och la ut dem till försäljning. Björn och några andra tog då i uppdrag att köpa på sig så mycket som möjligt.
– Jag ser det som en räddningsaktion.
Besökare från hela världen
Jim Reeves slog igenom i USA under 1950-talet och blev synonym med ”the Nashville sound” – countrymusik med inslag av popmusik. Han blev senare även populär utanför USA och hans fans finns idag utspridda i världen, något som Björn Herlin märker av i vilka som besöker museet.
– Vi har haft besökare från Norge, Uganda och Australien. Han från Australien var på affärsresa i Spanien och kom till Sverige bara för att komma till museet.
Studiolampa och hostmedicin
Den 31 juli 1964, för nästan exakt 60 år sedan, dog Jim Reeves i en flygolycka i Tennessee. Björn Herlin skickar blommor till hans minnesplats i Texas varje år.
Samlingen har växt under åren – där finns allt från en lampa som suttit i Reeves studio och golfutrusning, till hostmedicin som Jim Reeves fick utskriven bara någon vecka innan dödsolyckan.