I bild till vänster: Ola Wigg (S) kommunstryrelsens ordförande i mörkblå kostym. I bild till höger en röd träfasad med texten Bringsta skolan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Wigg (S) berättar om vilka åtgärder som är aktuella i Bringstaskolan. Foto: Lari Honkanen/SVT och Barbro Sellin/SVT

Bringstaskolan i Harmånger mögelskadad: ”Ingen akut fara”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att man funnit mögelangrepp i flera lokaler på Bringstaskolan i Harmånger, är det inget som kommer att hindra terminsstarten nästa vecka.

– Man ska försöka bedriva undervisning utomhus, säger kommunalrådet Ola Wigg (S).

Bringstaskolan i Harmånger, Nordanstigs kommun, har länge varit i behov av renovering. Därför har man låtit undersöka lokalerna, för att bättre kunna ta ställning till om huruvida det är klokast att renovera eller riva och bygga upp lokalerna på nytt. I samband med denna undersökning har även ett skadedjursföretag besiktat skolan och funnit både mögel och svampsporer i flera byggnader.

– Det finns mögel på flera ställen, men inte överallt, säger Ola Wigg (S), kommunstyrelsens ordförande, Nordanstig.

För att undvika problem med möglet kommer ett antal akuta åtgärder att vidtas i samband med terminsstarten nästa vecka: Luftrenare, ventilering och avstängning av de mest mögeldrabbade delarna.

I klippet ovan: kommunstyrelsens ordförande Ola Wigg (S) om de akuta åtgärderna och om framtiden för Bringstaskolan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.