Rektor Anna-Lena Elfgren och bitr. rektor Katarina Nordell vill ha en fräsch skola.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rektor Anna-Lena Elfgren och bitr. rektor Katarina Nordell vill ha en fräsch skola. Foto: Barbro Sellin SVT

Rektorn: ”Bringstaskolan i Harmånger är i skriande behov av renovering”

Uppdaterad
Publicerad

Bringstaskolan i Harmånger har länge haft ett upprustningsbehov. Rektorerna på skolan har tröttnat på hur det ser ut och vill nu att Nordanstigs kommun åtgärdar problemen.

Bringstaskolan är en F-6 skola med fritidshem. Där går cirka 130 elever. Skolan byggdes år 1964 och sedan dess har det byggts till nya byggnader eftersom fasader, korridorer och toaletter är i stort behov av renovering.

– Vi har en skola som är byggd för en högstadieskola för äldre elever med hängare ute i korridoren. Barnen har ju galonbyxor, overaller och stövlar. Det blir blött i korridoren. Barnen går med strumpor där när de byter lokaler i undervisningen, säger Anna-Lena Elfgren, rektor.

Det som behövs är en mer anpassad skola för de yngre barnen.

Höga ljudnivåer stör undervisningen

Höga ljudnivåer från E4:an stör undervisningen. Därför finns önskemål om ett bullerplank mot vägen. Även fönstren behöver bytas, menar Anna-Lena Elfgren. Trafiken är mycket mer intensiv nu än när skolan byggdes.

I slutet av februari i år besökte kommunledningen Bringstaskolan. De såg också att det finns behov av underhåll.

– Det finns en underhållspeng. Den har bara inte nyttjats. Verksamheterna sätter sig nu i dagarna och bestämmer vad som behöver utföras, berättar Lars Hed (M) kommunstyrelsens vice ordförande.

I klippet: Hör och se vilka upprustningsbehov Bringstaskolan har, enligt rektorn Anna-Lena Elfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.