Konkursförvaltaren Emma Berglund Uväng tror att en ny ägare till Mackmyra Whisky ska kunna vara klar senare i veckan. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Försäljning av Mackmyra nära – kan vara klart i veckan

Uppdaterad
Publicerad

En dryg månad efter den uppmärksammade konkursen av Mackmyra Whisky utanför Gävle verkar nu en försäljning av företaget vara ytterst nära.

– Jag är precis på väg in i en förhandling som gäller Mackmyra. Som det ser ut nu kan ett besked om en ny ägare komma senare i veckan, säger konkursförvaltaren Emma Berglund Uväng i telefon till SVT Gävleborg. I övrigt vill hon inte kommentera de pågående förhandlingarna.

Det var den 18 augusti beskedet kom: Den svenska whiskytillverkaren var på sånt obestånd att man inte längre hade pengar till att fortsätta verksamheten. Sedan dess har den drivits vidare av konkursförvaltaren.

En av de stora frågorna är vad som kommer att hända med de privatkunder som har köpt hela fat med whisky och gin som står på lagring i företagets lokaler.

Whiskytunnor med Mackmyra-tryck på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre frågor om Mackmyras konkurs: Få svar på varför kunderna inte kan hämta upp sina spritfat – trots att konkursförvaltaren slagit fast att de får behålla dem. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mackmyra whiskys konkurs

Mer i ämnet