Whiskytunnor med Mackmyra-tryck på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Få svar på varför kunderna inte kan hämta upp sina spritfat nu när konkursförvaltaren fastslagit att de får behålla dem trots konkursen. Foto: SVT

Mackmyra-kunder får behålla drycken i sina redan betalda whiskyfat

Uppdaterad
Publicerad

När beskedet om att whiskytillverkaren Mackmyra begärts i konkurs förra veckan ställde sig flera frågan om vad som händer med de whiskyfat som kunder redan betalat för.

På tisdagen meddelade konkursförvaltaren Emma Berglund Uväng att privata fatägare får behålla sin whisky – men inte tunnorna. Själva drycken ingår inte i konkursboet men det gör tunnorna.

Däremot kan företagskunderna vinka sina fat hejdå då de inte omfattas av samma skydd.

Mackmyra whiskys konkurs

Även om det nu är fastställt att privatkunderna ska få sina fat är det inte så enkelt som att de kan åka och hämta dem. Konkursförvaltaren förklarar varför i klippet ovan.

I klippet nedan: Intresset för att ta över whiskytillverkningen är stort.

Emma Berglund Uväng i Mackmyras whiskylager.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konkursförvaltaren Emma Berglund Uväng hyser goda förhoppningar om att Mackmyra whisky ska räddas. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mackmyra whiskys konkurs

Mer i ämnet