– Jag hoppas på nöjdare elever, säger rektor Simon Forslund när han kommenterar skolmatsprojektet. Hör honom och flera andra röster i klippet. Foto: Anders Öhlund/SVT

Mindre matsvinn och mer lokalproducerat – framtidens skolmat utvecklas i Hofors

Uppdaterad
Publicerad

Mindre matsvinn, mer lokalproducerat och mer inflytande för eleverna på skolmatsedeln. Hofors i Gävleborg är en av fyra kommuner i landets som är med i Livsmedelsverkets projekt ”Framtidens skolmat”.

– Jag hoppas på mer mat som passar alla, säger Patrik Olsson som är med i projektet ”Framtidens skolmat”.

Hofors ska också vara med och ta fram en app där eleverna kan påverka skolmatsedeln. Picknickens återkomst är en annan del av projekt . Dessutom vill man att eleverna ska vara med och odla grönsaker som de sedan själva får äta i skolmatsalen.

– Jag hoppas på nöjdare elever, att vi slänger mindre mat och att jag ser fler elever i matsalen i framtiden, säger Simon Forslund rektor i Hofors.

Ta del av flera tankar om projektet från skolbespisningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.