Första spadtaget inför bygget på Gävle sjukhus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första spadtaget på utbyggnaden togs av Anna Sundberg (SD) ordförande i fastighet- miljö, och teknikutskottet, Jennie Forsblom (KD), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden och Bengt Persson, fastighetsdirektör, Region Gävleborg. Foto: Rikard Berglin/SVT

Gävle sjukhus växer på höjden – första spadtaget på mångmiljonbygget

Publicerad

Sex nya våningar med en helikopterplatta på taket. På tisdagen togs det första spadtaget vid Gävle sjukhus för utbyggnaden av entréhuset.

Region Gävleborg håller på att bygga ut sina två stora akutsjukhus i Gävle och Hudiksvall. Det är ett projekt som har pågått under några år och kommer att pågå i flera år framöver. Kostnaden beräknades för ett år sedan att landa på över 7 miljarder kronor.

– Det ären viktig investering i moderna lokaler som bidrar till en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en trygg och säker miljö för våra patienter, säger Martin Andersson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Gävleborg.

Arbetet med påbyggnaden av hus 60 beräknas pågå i tre år framåt.

Se hur den nya sjukhusbyggnaden kommer att se ut i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.