Sju äldre men framför höbalar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett smakprov ur dokumentären Gubbstrutsar som handlar om sex äldre män från Gävle som för första gången i sina liv tar steget in i en samtalsgrupp. Foto: SVT

Gubbstrutsarna från Gävle som lär sig prata känslor

Uppdaterad
Publicerad

Sex äldre män från Gävle tar för första gången i sina liv steget in i en samtalsgrupp. Deras resa har fångats i en feelgood-dokumentär.

De har var och en sina egna utmaningar och speciella livshistorier. I mötet med varandra får de uppleva att det aldrig är för sent att sluta sticka huvudet i sanden och lära sig något nytt om livet och sig själva.

– Visst kan män tala om känslor. Det gäller bara att få dem med i gruppen, säger samtalsledaren Bosse Kåresjö från Hjärnkraft Gävleborg.

Se hela dokumentären redan nu på SVT Play eller på torsdag den 12 september kl 20.00 på SVT2. Ett smakprov ur dokumentären finns i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.