Foto: Anders Sundin/SVT

Här genar bilister över bussgatan i Gävle – kommunen ger inte upp kampen

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av fordon bryter mot reglerna och genar genom bussgatan på Öster i Gävle, sedan det i våras blev möjligt att passera när busshindret fylldes igen. Det efter att flera bussar kört sönder underredet. Det här var ett av flera försök till busshinder som misslyckats, men kommunen ger inte upp.

Att smita genom bussgatan kan spara tid för den bilist som vill undvika att hamna i rusningsköer på Fältskärsleden, men det är ett brott mot trafikreglerna och kostar en tusenlapp i böter om polisen upptäcker det.

Det senaste hindret som var tänkt att släppa igenom bussar men inte bilar fungerade inte i praktiken. Flera bussar skadade underredet.

Hindret har tagits bort men finns enligt kommunen sparat och kan hamna på ett nytt ställe, trots att en långsiktig plan är att öppna korsningen för trafik och bygga en bro över Holmkanalen.

Se mer om de genande bilisterna och hör trafikplaneraren i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.