• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Johan Södergren står i en storslagen lokal, omgiven av utsmyckningar och belysning. Personen håller upp två pris-plaketter.  Bakgrunden visar en elegant inredning med en bar och festligt dekorerade väggar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörgen Persson är den första från Gävleborg att vinna priset Årets företagare. Foto: Anders Ristenstrand

Hudikbo är årets företagare i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Persson från Hudiksvall har utsetts till Årets företagare 2024 i Sverige.

I våras utsågs han till Årets Företagare i Hudiksvall och i regionen, och nu har han även korats till Årets Företagare i hela Sverige av branschorganisationen Företagarna. Han är den första från Gävleborg att vinna priset.

Priset får han för sitt ledarskap på företaget Monitor ERP System med säte i Hudiksvall. Företaget bildades 1974 och utvecklar affärssystem för tillverkande företag. Jörgen Persson har drivit verksamheten sedan 2016.

Juryns motivering lyder:

”Årets Företagare i Sverige har en unik förmåga att koka ner det som är viktigt till något som går att greppa och ta tag i. Genom att se det som förenar många och det som utmärker var och en, får deras lösningar andra att leverera på topp – oavsett om de finns i Sverige eller på andra marknader.”

Om priset

Priset ”Årets företagare” delas ut av organisationen Företagarna, som företräder över 60 000 företagare i landet. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå.

21 nominerade företagare från hela landet var nominerade till priset i år

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.