Här simmar Anna-Carin Nordin i Loch Ness. Vattnet var lugnt i början men efter 21 kilometer blev vågorna så höga att det blev svårt att andas. Foto: Privat

Issimmerskan fick bryta i tuffa Loch Ness – ”Kunde inte andas”

Uppdaterad
Publicerad

Issimmerskan Anna-Carin Nordin från Jättendal, som blev den första kvinnan att simma långa lopp i de sju haven, fortsätter att ta sig an svåra vatten. 35 kilometer i Loch Ness blev dock för tufft när vindarna blåste upp höga vågor.

I två veckor har Anna-Carin Nordin befunnit sig i Skottland för att förbereda sig för ännu en tuff simning. Tidigare har hon blivit den första kvinnan att klara utmaningen ”Seven seas”, som går ut på att simma sträckor på upp till 43 kilometer i de sju hav.

I söndags var planen att simma 35 kilometer i sjön Loch Ness som är känd för att vara hem åt ett mytomspunnet sjöodjur.

– Det är en rejäl utmaning. Det är en djup och väldigt lång sjö med höga berg omkring som gör att det kan bli väldigt turbulent i vattnet, det är själva utmaningen. Det måste man verkligen träna för, säger Anna-Carin Nordin.

13 grader i vattnet

Utmaningen visade sig dock bli tuffare än så. Sjön var förhållandevis varm, 13 grader, men efter 21 kilometer avklarade blev en kraftig medvind för svår att hantera.

Efter 21 kilometer blev vågorna bakifrån för svåra att hantera för Anna-Carin Nordin. Foto: Privat

– Det gick bra i början, men när det börjar blåsa så mycket bakifrån att man inte kan andas utan att svälja vatten blir det svårt, säger Anna-Carin Nordin.

Ger inte upp

Utmaningen fick därmed avbrytas, men Anna-Carin Nordin drivs fortfarande av att klara utmanande simningar i kalla vatten och hoppas kunna ge Loch Ness en ny chans även om hennes långa lopp kostar mycket pengar.

– Jag är inte nöjd, jag har mycket kvar att ge, säger hon.

Men hur var det, såg du något Loch Ness-odjur?

– Nej, jag gjorde ju inte det, säger Anna-Carin Nordin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.