Kvinna som står i ingången till ett rött hus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tänker hålla öppet hela året i år”, säger Kritsanee Larsson. Följ med in i hennes restaurang i lilla Sandsjö, som som mest haft 12 besökare, i klippet. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Kritsanee driver restaurang i lilla Sandsjö – har haft tolv besökare som mest

Publicerad

Det har gått fyra år sedan Kritsanee Larsson startade restaurang i en del av huset i den lilla byn Sandsjö, som har ett tiotal invånare.

När vi träffas har restaurangen stängt – vanligtvis har Kritsanee öppet torsdagar till lördagar och hon försöker ha det öppet även på vintern. Kunderna kommer oftast från närområdet, som Los, men ibland hittar även människor dit som färdas längs med närliggande inlandsvägen, E45.

– Malmö, Enköping och Stockholm har vi haft besök ifrån, berättar Kritsanee Larsson.

Öppnade under pandemin

Hon flyttade till Sandsjö 2019 tillsammans med maken Gustav, efter att ha bott i Hofors. Det var Kritsanees intresse för att laga mat som ledde till att hon startade restaurangen under pandemin 2020.

– Det var bra, för då var det mycket take away.

Plats för ett sällskap

Idag har hon plats för ett sällskap i serveringsdelen av restaurangen.

Men att driva restaurangen helt själv är också tungt – hon har drabbats av karpaltunnelsyndrom och fått operera höger hand och snart även den vänstra. Men även om hon fått dra ner på takten så är hon glad att kunna fortsätta driva restaurangen.

– Så länge vi bor här vill jag ha kvar restaurangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.