Ljusdals kommunalråd Pernilla Färlin (M) står vid en staty av ett hambodansande par framför stationshuset i Järvsö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ljusdals kommun vill äga stationshusen i kommunen därför köper man tillbaka Järvsö station. Hör kommunalrådet Pernilla Färlin (M) berätta varför i videon. Foto: Malin Eirefelt/SVT

Ljusdal köper Järvsö station: ”Viktigt att veta att väntsalen förblir öppen”

Publicerad

Ljusdals kommun har bestämt sig för att köpa tillbaka Järvsö station, som man sålde för 13 år sedan för en krona till föreningen Järvsörådet.

I måndags berättade vi om problemen på Hudiksvalls station med den stängda väntsalen. När Hudiksvalls station var till salu avstod kommunen från att köpa den.

Tvärt om i Ljusdal

I grannkommunen Ljusdal gör man tvärt om. Där vill man äga stationerna. Sedan tidigare äger man stationen i centrala Ljusdal. Nyligen har man köpt tillbaka stationshuset i Järvsö för 2,3 miljoner kronor. Det här var Ljusdals-Posten först med att berätta.

Väntsalsproblemen i Hudik

– Vi vill utveckla hela området kring stationen tillsammans med Järvsöborna, då måste vi också äga marken, säger kommunalrådet Pernilla Färlin (M).

Hör henne motivera i videon varför det är viktigt för Ljusdal att ha kontroll över stationshuset och dess väntsal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Väntsalsproblemen i Hudik

Mer i ämnet