Mikael Löthstam (S), kommunalråd i Hudiksvall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Löthstam (S), kommunalråd i Hudiksvall, kräver nu att Jernhusen, Reseterminaler och ägaren till stationshuset kommer överens. Foto: SVT

Kommunens krav om väntsalen i Hudiksvall: ”Kom överens”

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls kommunstyrelseordförande Mikael Löthstam skräder inte på orden när det gäller problemen med väntsalsproblemen och kräver att Jernhusen, Reseterminaler och fastighetsägaren kommer överens om en lösning.

– Det är inte bra för Hudiksvall att väntsalen hålls stängd, säger Mikael Löthstam.

Öppenhet att köpa

Mikael Löthstam känner i nuläget inte att han inte ångrar att kommunen inte köpte stationen när man blev erbjuden.

Väntsalsproblemen i Hudik

– Vi var då politiskt överens om att inte göra köpet, eftersom vi ansåg att det inte var kommunens sak att bedriva stationsverksamhet utan statens genom Jernhusen, säger Mikael Löthstam.

Idag finns det en större öppenhet bland partierna att kanske köpa stationshuset. Det framgår av en enkät SVT Gävleborg skickat till samtliga partier i Hudiksvall.

Så säger oppositionen

– Vi är inte aktivt emot att köpa stationen för rätt pris förutsatt att det skulle finnas behov i kommunens verksamheter där stationshuset passar in, skriver Peter Asp-Vilén (SD).

– Om frågan kommer upp för politiskt beslut, så är vår uppfattning att alla vägar måste prövas för att få till en bra lösning för resenärer och besökare, skriver Ulrica Högbergh (V).

– Vi är öppna för att titta på det, säger Caroline Schmidt (C) i sitt skriftliga svar.

I videon ovan svarar kommunalrådet Mikael Löthstam (S) på vad den styrande majoriteten, S, M och MP, anser om den saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Väntsalsproblemen i Hudik

Mer i ämnet