Nyheter från dagen: 18 juli

Uppdaterad
Publicerad

Utvalda nyheter från SVT Gävleborg torsdagen den 18 juli.

En ung kvinnlig gängskytt misstänks för mord på en 17-årig pojke i Norrköping. När rättegången avslutades på torsdagen yrkade åklagaren på livstids fängelse.

Den 20-åriga kvinnan som åtalas för mordet på en 17-åring i Marielund i Norrköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu startar rättegången mot den 20-åriga kvinna som åtalats för en skjutning mot en lägenhet och ett brutalt mord. Hör mer om fallet i klippet. Foto: Polisens förundersökning

En ovanlig gravvård på Färilas kyrkogård har blivit utsatt för en gravplundring. En stor urna i gjutjärn som varit fastmonterad ovanpå gravstenen har monterats bort.

I bild till vänster: syskonen Björn och Elisabet Brink ser på en gravsten. I bild till höger: gravsten med en urna i gjutjärn ovanpå.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Björn och Elisabet Brink är både ledsna och förbannade över gravplundringen. Foto: Lari Honkanen/SVT; privat

I november förra året infördes ett höjt försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare från utanför EU, i ett hopp om att stävja fusk och utnyttjande. Men hos Orbaden hotell och resort utanför Bollnäs oroar man sig istället för att ska göra det allt svårare att rekrytera personal.

Man som står i receptionen och skriver på dator

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Hör Kristian Nebes, vd för Orbaden hotell och resort kritik mot lönegolvet. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.