Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Madelene Håkansson ordförande i ryttarföreningen, berätta om de nya möjligheterna som marken medför. Foto: Saga Dillner/svt

Ockelbo kommun köper 11 hektar åkermark åt ryttarföreningen

Publicerad

2019 tog kommunstyrelsen över ridhuset i Ockelbo och nu köper de till 11 hektar åkermark, som motsvarar 15 fotbollsplaner, för att öka hästarnas välfärd.

Ridklubben har haft stora problem med parasiter, parasiten sprids mellan hästhagarna och det finns inte tillräckligt med utrymme för att smidigt lösa problemet, så köpet kommer mer än fördubbla ridskolans befintliga mark och ge föreningen stora möjligheter till utveckling.

– Det är mer än vi hoppades på, att det inte bara skulle gå vägen, utan så här fort och med så här mycket mark, säger Madelene Håkansson, ordförande i Ockelbo ryttarförening.

Marken måste fixas

Innan marken kan användas måste den fixas till.

– Det beror på vilka delar man väljer att gå vidare med, men för hagmark bör man plöja och så in vall, den behöver också växa upp och sen skördas, säger Madelene Håkansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.